måndag 11 maj 2009

Alexanders och Olivers "nya" rum!

I helgen fick vi upp hyllorna och annat på väggen i de nymålade rummen. Resultatet blev precis så bra som vi tänkt oss! Och jag bara ÄLSKAR de rofyllda vita väggarna med en vacker bård av beacha stjärnor!


Alexanders rum! Sängen står på samma plats som innan men bordet fick flytta under fönstret för att bereda plats för ...


...de nya bokhyllorna! De är fyra separata hyllor som för tillfället står ihop, och som sväljer en hel massa prylar. Lite lappar fattas ännu på backarna och ett par tidskrifts-samlare ska inhandlas, men i det stora hela är det klart!
I hörnet står innebandy-utrustningen, klubborna, målburen och en hel hink med bollar i alla färger vi någonsin lyckats hitta (17 olika hittills).


De fina fisketavlorna syns på ett helt annat sätt än förr!


I den gamla fina kistan förvaras hjälmar, sköldar och annat skrymmande i lekväg...


Olivers rum blev precis lika bra! Pennorna hänger i skenor bredvid skrivbordet, som är en om-målad gammal skolbänk från 50-talet jag fyndat på loppis. Stjärnlampan, som förr var blå, fick bli beach för att matcha väggarna...


Leksakshyllan fick lite nya backar i blått (som för övrigt även de saknar en del skyltar), och leksakerna fick flytta runt en hel del för att få bort alla överfyllda backar som försvårade städningen.


Det bästa av allt finns i den här bilden: alla Playmo-byggen får plats i hyllan! Nu slipper man förvara högar av 1/3-slott, skepp som saknar segel och annat som hela tiden går sönder eftersom det tryckts in var som helst eller blivit liggandes på golvet i flera dagar!


Den mysiga skrivplatsen...


... och sist datorhörnan som fått en hylla bakom, för att spel och annat ska få plats i den och slippa samlas i högar på och bredvid datorn.

Båda barnen är jätteglada, nöjda och stolta över sina fina rum!