lördag 30 maj 2009

Födelsedagsfirande, konfa-kostym och underbart väder!


Daniel kom hem i torsdags kväll, ett år äldre än när han for ;) Fika dukades fram och det stora gratulationskortet beundrades länge och väl!


Presenterna, en fin rakapparat, solglasögon och choklad fick godkänt även de ;) Dessutom hade vi packat in vattenkokaren som inhandlades på samma gång, bara för att det är roligare med många paket (och för att det nog är Daniel som hunnit sakna den mest, efter att den förra pajade och släckte ner halva huset för en månad sedan).


Fredag och lördag har varit riktigt fina sommardagar med 25-30 grader varmt, och vi är alla ute så mycket som möjligt. Det är en lycka att bo på landet när det är sommar!!! (...samt när det är vinter, vår och höst ;))

Här fikar vi kaffe ute på altanen. Det har blivit en tradition med en liten kaffestund på eftermiddagen de dagar vi är hemma...


... och denna lilla kaffemoster med bror är perfekt sällskap då!


Dessa fina koppar med princess- respektive piratmotiv har de fått i present från Vanja med familj!


Alla våra barn har älskat kaffe (tja, eller snarare mjölk med kaffesmak) som små, men för alla (hittills) har intresset försvunnit vid skolåldern! Alexander skulle inte komma på tanken att smaka på kaffe utan föredrar Festis till nya Kalle Anka!


En spännande lek med en massa kryp mot en enda jättebroms! Jättebromsen vann, för de som är intresserade :D


Duktiga Jonatan knallar iväg till sitt lördagsjobb! Han tycker det är superkul och får mycket beröm för sin insats. Vägen dit är i alla fall bedårande vacker och går mellan ko-hagar och blommande ängar...


Om en vecka flyger Benjamin till Kiruna för konfirmationsläger. Jag, han och Natalie var till stan idag för att köpa hans livs första kostym. Det slutade med kritsträcksrandig kavaj och helsvarta byxor.
Kavajen var jättesnygg men Benne gillade inte byxorna som hörde till, det blev lite väl randigt då. En helsvart kostym däremot skulle blivit lite väl tråkig och begravningsaktig, tyckte han (och jag). Därför var detta den bästa lösningen, och dessutom riktigt snyggt. Färgen på plaggen är exakt densamma, även fast det inte ser ut så på bilden... Jag tror att det är olika strukturer på tyget som gör att det grövre tyget ser gråare ut.

Den vita skjortan är också ny, och nu återstår bara skor.

Lilla Natalie var jätteduktig hela tiden trots värme och hunger, och fick välja en t-sirt som belöning. Det blev en rosa med blommor, överraskande nog ;)


På eftermiddagen fyllde vi lilla plaskpoolen på altanen. Barnen badade 1,5 timmar, och var inte alls färdiga ändå! Man fick locka och pocka för att få upp dem, trots att båda hackade tänder av kyla :)


Med löfte om att poolen finns kvar i morgon, gick de med på att inte sova i den i natt ;) Underbara ungar!!!