måndag 11 maj 2009

Rapport om helgen

I fredags var Daniel ledig. Vi (jag, Daniel, Oliver och Natalie) var till Stockholm, för att delta på begravning och minnestund av en gammal släkting. Han var en underbar, pigg och klok man ända till slutet, och skulle man kunnat överföra en tiondel av hans kunskap och minneskapacitet till sig, skulle man komma långt här i livet!


Grabbarnas kompis och släkting Petter sov över hos oss i tre nätter. Hans familj hade flygit ner för att delta i minnes-stunden.


80-öres-pallen fick en dyna på sig. Blev inte helt nöjd med den... den blev lite menlös kanske. Men sitsen är ju så ful så jag var tvungen att få dynan att sitta fast...



Här är förra helgens bygg-projekt, en smal, lång bänk bredvid data-bordet, med ett skynke framför av samma tyg som pall-dynan. Bakom skynket finns plats för diverse bråte, lätt tillgängligt men ändå dolt. Jättesmart och jättesnyggt!


En bild på de blommiga dörrarna också, ångrar att jag inte köpte ett par till för att ha i hyllan närmast kameran. Skulle vara skönt att slippa bokfaner-eländet helt och hållet faktiskt!


Annars så putsade jag alla fönster i lördags! Det är ett mastodont-projekt i detta hus som till 90% består av fönsterglas (så känns det i alla fall när man ska putsa fönster). MEN nu är det gjort igen!


I går, söndag, var vi och hälsade på hos Roger och Helena. Förr i tiden umgicks vi en del med dem, men på sistone har det inte blivit något alls, så det var supertrevligt att få komma till deras fina hus. Vi blev serverade en exotisk (norrländsk?) maträtt som jag aldrig hört talas om förr, kärlknöl!!!


Natalie pärlar...


... och pärlar! Hon älskar allt som glittrar och glimmar, och kan man kombinera det med lite pyssel, så kan det ju inte bli bättre!


I morse, Natalie skulle ha kjol och kofta på sig och visst, man kan ju förgylla den tråkigaste måndagen med lite vackra kläder... Sedan att man blir sugen på att ta och kriga lite är ju inget hinder egentligen ;)


Oliver älskar att färglägga! Han är för övrigt den enda av våra fem som gillar det!


Vi var och handlade mat, och passade på att plocka vitsippor...


Söta små händer med blommor i massor...


Till lunch fick vi sällskap av Cissi och Ylva Den Underbara!


Häst-tokiga storebror Verner var också med...


... och Vanja förstås! Vanja har fått så långt och fint hår på sistone!