tisdag 5 maj 2009

Trumhinnerör och trevliga grannar

Pyssel-Oliver fortsätter att överträffa sig själv! Inte ens fem år fyllda har han helt utan hjälp pysslat ihop denna riddarhjälm av papper!!!!!!!!!


Igår, måndag, var jag och Natalie till Öron-näsa-hals för att ännu en gång kolla i hennes trattar och för att försöka mäta hennes hörsel. Tidigare försök på att mäta hörseln har varit rätt så fruktlösa, dels har hon vägrat samarbeta och dels har resultatet, det lilla man lyckats åstadkomma, visat att hon i princip är döv ;) Dessutom har hon ständigt tjock vätska bakom trumhinnan och har därför haft trumhinnerör inopererade (som dock ramlat ut sedan ett par månader).

MEN! Den här gången var hon jätteduktig! Vi pratade jättemycket innan om att även Benne och Alex gått hos örondoktorn jättemånga gånger och varit duktiga, och hon bestämde sig för att försöka vara "en duktig tjej".

Först var det koll i öronen så klart. Det var jättemycket vax i båda öronen, + att trumhinnan var grå, tjock och buktade inåt :( Stackars lilla tjejen! Men det positiva är att hon ska få nya rör. Trumhinnerör är det bästa som finns, åtminstone för såna problem-trattar som hennes. Det blir det åttonde paret trumhinnerör i den här barnaskaran, så vi är inte helt ovana med det heller!

Sedan var det dags för hörseltest, och hon var så jätteduktig även där, byggde clown och la klossar på bräda! Jag var sååå sugen på att fota henne men man får ju inte ha mobilen på på sjukhuset, så det blev ingen bild. Summa summarum var i alla fall att hon hör rätt dåligt med högra örat och lite sämre än vanligt med det vänstra. Det kommer förhoppningsvis att bli mycket bättre i och med rören! Jag hoppas vi får operationstid innan semestern! Än så länge har inte talutvecklingen påverkats i någon större grad, men visst är det en del hon missar. Jag tror hon läser rätt mycket på läpparna...


Oliver var på Daniels jobb under tiden, och kom stolt till bilen efteråt med ett varsitt Happy Meal till sig själv och syrran ;)



På kvällen fick vi besök av våra nya fina grannar, Angelica och Wessel. De är verkligen jättetrevliga och lätta att vara med och vi hade en trevlig liten stund med dem...


Den här dagen har bestått av jobb, så klart. Ganska mycket möten var det och då känns det som om man inte gör så mycket RIKTIG nytta. Det är naturligtvis lite omorganisationer i sikte som vanligt, och nya rutiner, system och projektmodeller ska läras. Man börjar vara rätt så härdad vid det här laget. Dessa ständiga förändringar kommer man nog inte ifrån, så det är bara att göra det bästa av situationen... FAST ibland känns det som om lite mer arbetsro inte skulle skada...

Så här vackert är det i alla fall utanför mitt fönster! Körsbärsträden, magnoliabusken och hägg-spirean blommar samtidigt!