söndag 17 oktober 2010

Nästan friska ungar




Geomag, en underbart rolig bygg- leksak som hela familjen gillar. Den består av magnetiska stavar och stålkulor samt plastpaneler i olika former.
Variationsmöjligheterna är oändliga! Att köpa nya delar är ganska dyrt och därför går samlandet lite långsamt, men snart är det jul igen...


Torsdagen var en helt vanlig dag, med skola, jobb och dagis. Men natten till fredagen var det dags för nästa omgång elände: Både Alexander och Natalie kräktes halva natten! Bland annat blev ovanstående leksak, som låg på golvet i Alex rum, nerspytt, URK!

Daniel var hemma med gänget första halvan av dagen, och efter lunch klarade de sig med Jonte som ju är ledig på fredagar. Jag jobbade en extra lång dag och fick mycket gjort, men är ännu inte i kapp efter onsdagens vabbande. Därför blir jag liiiite nervös över Natalies nattliga host- attacker! Nästa omgång sjukdomar på väg kanske?


I går var det en rätt vanlig lördag förutom att vi höll oss hemma och inomhus. Natalie var bjuden på kalas och Alex skulle sovit över hos sin kompis, men se allt det fick vi ju avboka!


Rätt så friska ungar i går, käkar lördagsgodis och stirrar på en skärm som vanligt...


Finaste Norden- bordet, köpt träfärgad via blocket, har jag lyckats att måla vitt mellan tvättandet av nerspydda lakan! Det är underbart fint och jättestort, och ändå är inte iläggs- skivan i på bilderna ovan! Den behöver vi inte ha till vardags, bordet är ändå större än vårt gamla.

Ett lager färg återstår att måla, men vi orkade inte vara utan bord längre, så det får bli till jul... eller till midsommar kanske :)

Detta är det fulländade bordet för mig, som ett konstverk i all sin enkelhet! Exakt så här ska ett bord se ut!


Ett par nya bilder till fotoväggen kom upp igår. Den blir mer och mer o- symmetrisk och kaotisk, haha, men det beror på att jag varken kan flyga eller klättra tre meter upp på en spikrak vägg!


Jontes samling med energidrycksburkar fortsätter att växa, och igår fick han fyra korta svarta tavellister bredvid dörren, för fortsatt samling. Hade helst velat fortsätta med likadana vita hyllor, men surprise surprise har den sorten utgått på IKEA!!!

Hans dörr med alla de välkomnande skyltarna hamnade också på bild :)


I går stod Daniel för mathållningen, och det innebar inte bara hemmagjord pizza utan också underbar Fransk chokladkaka till fikat! Har jag förresten sagt att jag gjort ett kap som hittat honom :D


Sista bilden är på en ovanligt vacker smörask! Jag var och handlade mat i går och råkade få syn på denna skönhet. Vi brukar inte köpa denna sort, men vem kan låta bli när hela asken är som ett smycke? Vardagsdesign när det är som allra bäst!


Nu ska vi dricka kaffe med resten av chokladtårtan, och sedan ska Oliver på kalas!