onsdag 1 juli 2009

Semesterresa, del 1: Konfirmation

Nu var det länge sedan jag skrev!

Fredagen för 1,5 veckor sedan, midsommaraftons morgon klockan 5.15, satte vi oss i bilen för att åka hela vägen till Kiruna där Benjamin skulle konfirmeras dagen därpå. Veckan innan hade varit en tuff arbetsvecka för oss båda, och dessutom bestått av en hel del packande och tvättande, så vi var rätt möra redan till att börja med!


I början av resan. Barnen tittar på nyköpt film i den nyköpta DVD:n.



En tonåring som stänger ut världen utanför för att helt gå in i sin dator ;)



I början av resan regnade det naturligtvis, så första pausen blev det till att stanna i bilen...



... för att sedan sträcka på benen genom en liten springtur på rastplatsen!



Resan fortsatte sedan norrut, och rit-sakerna plockades fram. Jag hade skrivit ut massor av färgläggningsbilder från olika pysselsidor för barn, och det var mitt i prick som sysselsättning för dessa två! Vi hade lyxen att ha en ledig plats i bilen eftersom Benne ju redan var "framme", så här verkar Alex ha flyttat sig till mellanraden...



Flickans version av ett lok ;)



Vid lunchtiden hittade vi ett jättemysigt stenbord med trevlig omgivning. Vi år vår goda matsäck i lugnan ro och lät barnen springa av sig...


Vädret var helt perfekt! Efter morgontimmarnas regnande var det uppehåll, faktiskt ända tills vi kom hem igen, bortsett från den stunden då vi skulle ut och grilla på midsommarafton à la Norge, på tisdag kväll veckan därpå :D



En ungdom njuter av den vackra svenska naturen, HA HA!!! "Blåmärket" på kinden är en fläck på kameralinsen och finns förstås i varenda bild! Mycket irriterande!



Och vi reser och vi reser och vi reser!!! DVD:n (och lite godis) räddade verkligen resan, utan den hade det varit olidligt! Här efter sista pausen som bestod av middag på MAX.



Efter 15,5 timme på vägarna var vi ÄNTLIGEN framme i Kiruna! Vi lämnade Jonte hos sin kompis där han skulle sova, var förbi Benne med hans nya kostym och åkte till ett hus vi lånat en bit utanför Kiruna. Efter en god natts sömn, på midsommardagen, gjorde vi oss redo för Benjamins fest i denna vackra kyrka!



Ungdomarna fotades efteråt på kyrktrappan, tillsammans med lärarna. Benne står längst till höger i mellanraden.



Släkt och vänner utanför. Jonte i mitten, fin i sin kostym.



Många bilder blev det på den svartvita skaran!



Benjamin med Tommy som han sov hos under dessa veckor. De två blev goda vänner och vi hoppas att de även håller kontakten efteråt!
(Bilden på snyggingarna skulle kunna komma direkt från en modekatalog...)



Lite bilder på Benjamin. Tyvärr är de inte helt skarpa...



... men fin är han ju ändå!!!




Stiliga bröder! Två av fem är nu konfirmerade, och- det bästa av allt- det är fem år till nästa konfirmation ;)


Efter en lyckad dag med fin och högtidlig fest, god mat och en nöjd Benjamin, åkte vi till "vårt" hus igen för att stanna över en natt till.