fredag 24 juli 2009

Soliga Skansen!

Onsdag denna vecka åkte vi till Skansen med de tre minsta. Jonatan jobbade och Benne sov över hos en kompis, inte för att de skulle följt med ändå men men...



Första etappen var Barnens Skansen, med bland annat "napp-brunnen". Där har barnen i alla tider lämnat sina nappar när de ska "bli stora", och precis när vi var där, kom det en liten Liam dit och tömde en stor påse med nappar i brunnen :)



Natalie ville måla sig som ett lodjur!



Djuren i klapphagen ville inte bli klappade utan hade smitit in i en mindre, skyddad hage, så dessa grisar var de enda djuren som man kunde beskåda inne på Barnens Skansen.



Alla var jättehungriga och orkade inte gå ett steg till efter att vi varit där i ca 20 minuter ;) Därför styrde vi kosan mot picknick-platsen. På väg dit hittade vi dessa bilar som vi förstås var tvungna att testa... Först åkte Alex och Oliver...



... och sedan Oliver och Natalie!



Alla borden i skuggan var upptagna, så vi åt vår matsäck i värsta solgasset. Det var riktigt stekhett...



... så efter att alla var någorlunda mätta, tog vi kaffet, chokladen och chipsen till en klippa i skogen bredvid. Där var det jättesvalt och skönt att sitta!



Lodjuret blundade en liten stund i sin lilla vagn!



Färden fortsatte...



... och en massa olika djur beskådades. Barnen är verkligen helt tokiga i djur och alla har sina favoriter! Oliver ville inte missa björnarna för allt i världen, och Natalie gillade nog sälarna bäst. Alexander är som ett uppslagsverk på två ben, han kan hur mycket fakta som helst om djuren!



Natalie köpte ett litet lodjur som liknade henne själv på pricken!



Utanför en samehydda. Det var två "riktiga" Samer som bodde där! Vi pratade en stund med dem.



Tillbaka på Torget tog vi en glass-paus.



Sedan var vi in till ett par underbara gamla gårdshus och herrgårdar. Man borde åka hit utan barnen någon gång och bara njuta av allt det gamla och välbevarade, skippa allt som rör sig...



Tivolin skippade vi helt, så när som på en brandspruta som Alex bara VILLE köra...



Jag, Alex och Oliver var in till akvariet. Natalie började gråta av bara tanken på att behöva gå inne i lemurernas bur, så hon och Daniel roade sig med radiobilar och karuseller under tiden ;)
Lemurerna var riktigt häftiga! Totalt orädda för folk! En hoppade till och med på min arm, och en annan nuddade vid Olivers mage när den hoppade från gren till gren!




Oliver och Alexander tittade på varenda reptil, fisk och sköldpadda som fanns där inne! De blev aldrig less! Jag läste mest informationstavlor, och lärde mig en hel del om giftormar, serumtillverkning och ödleskötsel ;)



Vid aporna stod vi länge och väl och studerade deras fascinerande, mänskliga beteende!



Jord-ekorrarna, och alla deras gulliga små byggnader, var jättesöta!



Innan vi gick ut, ville Oliver gå in till lemurerna bara en sista gång ;)

Sedan så tog vi bussen och tåget hem igen. Vi köpte med oss lite thai-mat för att äta hemma. Alla var utsvultna och alla, även barnen, älskar deras kycklingspett med jordnötssås och cashew-kyckling med ris! Dessutom så är deras portioner gigantiska, så det blev mat över till två lunchlådor till dagen efter!



Nästa morgon, alla Natalies plastdjur har åkt fram och det leks -just det- Skansen ;)