lördag 28 november 2009

Första advent

Alex har sålt jultidningar, och som bonuspresent valde han bland annat "Geomag", som är en serie magnetiska byggdelar. Det var verkligen jätteroligt!!! Oliver har byggt med dem flera gånger under dagen, och Alex vill att vi ska köpa fler delar för bygge av mer avancerade modeller. Kanske ett julklappstips?



VÄLKOMMEN JULETID!





Sedan tio år bakar vi årets pepparkakor på lördagen innan första advent, så även i år. Årets bak var speciell bara på ett sätt: Jonatan och Benjamin ville inte vara med. Förra året var de- lite motvilligt- med, men i år var de inte ens hemma, utan på stan med sina kompisar. Lite sorgligt, tycker jag nog att det är! Och jag är SÅ INNERLIGT TACKSAM över att jag fortfarande har dessa små som ÄLSKAR att få baka pepparkakor, och som uppskattar återkommande traditioner (såsom även jag).






Efter att kakorna svalnat, var det åter igen dags för dekorationerna i form av kristyr i flera färger och godis att klistra på. Barnen hade jätteroligt och alla var super-duper-duktiga. Det märktes dock på mängden kakor att Jonte och Benne inte var med, det brukar bli dubbelt så många kakor med godis på.

Hos oss äter vi upp alla pepparkakorna innan jul. Det finns ändå så mycket annat gott på julen. Bäst att festa på medan man är sugen!



Flickan går med jämna mellanrum och kollar på "när Jesus föddes" ;) Och nej, hon står inte så här still varje gång. Denna gamla julkrubba har hängt med i minst 15 år, och man får leka med den så mycket man vill. Varje år limmar vi ihop ett par stycken av figurerna, de flesta har nog på sig en spricka eller två...


Jag och Natalie var och handlade, och råkade se att brandstationen i vår lilla by hade öppet hus. Klart vi var dit och kikade in på både stationen och på brandbilarna! En varsin hjälm fick barnen, och en pysseltidning med "Flammy".


Båda ska vara tomtar på lucia igen, bläääää! Jag som så gärna skulle vilja ha en liten Lucia eller tärna, och kanske en pepparkaksgubbe! Måste köpa en till tomtedräkt eftersom barnens luciatåg ska vara utomhus i år, och dräkterna måste gå att dra på ovanpå utekläderna.


Dessa fina ljus-stakar från Ellos går att fylla med valfri grejs, vi har just nu kaffebönor och polkagrisar i våra. Misstänker att den ena skålen kommer så småningom att bli tom!


Till sist, ännu ett glögg-tips! Dufvenkrooks Hjortronglögg är gudomligt god! Även våra fina glöggmuggar har äntligen hittat fram, kanske gjorde de sitt för njutningen!