lördag 8 maj 2010

Betessläpp

Morgonens lek med dockhuset :) Kanske bra ändå att det inte blev någon med ömtålig variant av hus :)


Dagen idag började med en utflykt till en bondgård. Vi hade anmält oss till årets betessläpp, alltså evenemanget kring dagen då man släpper ut kossorna på grön-bete för första gången, efter hela långa vintern i lagården.



Det var väldigt kallt och vi hade pälsat på oss ordentligt. En del andra fick vända och åka hem för att barnen frös så mycket.


Kanske var det lite för kallt även för kossorna, för de tog det ganska lugnt. Visst fick vi se glada kossor, men inga höga hopp och så, som det tydligen kan vara ibland.


Väl hemma hann vi bara påbörja gårdsarbetet, som vi hade planerat att få gjort idag, när det började dugga och sedan regna. Jag hann i alla fall städa båda bilarna invändigt, och det var inte helt för onödan om man säger så! Daniel skurade balkongen och hela stora altanen och tvättade sedan allt med högtryckstvätt. Nu fattas bara lite solsken, så kan man göra årets in-oljning av trallen!

I stället för gårdsarbete, använde vi 1,5 timmar av denna regniga dag till att sova middag hopslingrade på sängen medan barnen lekte (tror jag :)), en MYCKET mer väl- utnyttjad tid :)


Städat har det också blivit här, och nu återstår bara bastu med favoritläsken. Jag ÄLSKAR helger!