onsdag 11 mars 2009

Curling

Idag hade vi en sektionsdag på jobbet. Vi var iväg till en curlinghall och curlade i två timmar. Det var riktigt roligt! Jag var rätt negativt inställd till att börja med men då kan det ju bara bli bättre, det är jättepraktiskt med att vara en pessimist tycker jag ;) Man blir nästan aldrig besviken, antingen är det lika illa som man trodde eller så är det mycket bättre, haha!


Ett par halv-usla bilder tagna med mobilen:
Efter en kort introduktion "på torra land" var det bara att ta på sig glidsulan och hjälmen, greppa en sop och försöka att glida fram på den hala isen utan att tappa balansen.



Stenen väger 19 kilo, och det svåraste var att bedöma farten på den. Antingen hamnade den i sargen på andra sidan eller så kom den inte ens fram till spelområdet.


Vi var bara sex stycken, tre på varje lag, egentligen ska man spela fyra mot fyra.


En i laget skulle vara skipper och stå vid boet på andra sidan och visa riktning mha sopen, samt med armen peka åt vilket håll man ska snurra stenen så det svänger åt rätt håll i slutet. Jaja, det var ju bra att veta i praktiken... i verkligheten hade stenarna lite för mycket egen vilja så det var inte riktigt så enkelt...

Ibland hände det till och med att man gjorde nytta med sin lilla kvast och sopade stenen sista biten fram till boet (eller ut ur det om det var motståndarlagets...)

****************************************************************************************

Efteråt var vi och åt på en restaurang som heter East City och som har framför allt god sushi, men även asiatisk buffé. Jättegott var det!


Här hemma väntade mys i soffan med en bok och nybadade små barn. Sedan blev jag serverad latte, och nu vankas det bastu. En lyckad dag rakt igenom alltså!