måndag 23 mars 2009

Första vår-helgen

Helgen har varit underbar! Vädret var jättebra och det kändes verkligen som om våren är på god väg nu! Vi tog en lång promenad i bara tröj-ärmar och lyssnade på fågelkvitter som åter igen fyller luften överallt (här på landet i alla fall) efter en tyst vinter.

Oliver, min lilla djuping, uttryckte sig snudd på poetiskt om våren när han konstaterade att "på våren är det precis som om solen och snön brottas med varann, solen är starkare och vinner alltid till slut".


Nästan allt snö är borta från altanen. Denna tid innan utemöblerna, blomkrokorna och grillarna fyller altanen, är rolig för barnen. De har plats att spela, leka och snart även cykla på en stor plan yta, något som annars är en bristvara när man bor som vi. Ibland kan vi alla känna en vemodig saknad efter platt, svart, skitig asfalt ;)



Det är så roligt för Alexander att Oliver nu blivit så stor kille, snart fem år! De har verkligen jättekul tillsammans! Och Alex som ju helst skulle spela innebandy dygnet runt, har någon att slå bollen med (och som dessutom är GRYM på det ;))



Benne och kompisen Richard åker mini-cross på fältet utanför oss.


På lördag var vi till stan med småbarnen, en sådan där klassisk lördagsrunda med lite av varje. Biltema, Jysk, Coop och sist en fika på lördags-hysteriska IKEA. Vi njuter verkligen av dom minsta barnen just nu! De är tillräckligt stora och duktiga för att orka gå själva och orka tycka att det är roligt att gå på stan med mamma och pappa. De testar intressanta grejjer i affärer, tjatar till sig små saker, väljer fika och har små åsikter om allt, hela tiden på strålande humör! En perfekt liten pojke och en perfekt liten flicka, det kan liksom inte bli bättre!

Det enda (förutom typ bilmattor, glödlampor och mat) vi kom hem med var en ny hink och skopa till bastun. Vi har så mycket kalk i vattnet så det hade nästan frätts hål på den gamla hinken. Vi som bastar 2-3 gånger i veckan måste ha schyssta grejjor ;)



Den vackraste jag vet!




Oliver är en pyssel-pojke ut i fingerspetsarna! Alla våra barn är pyssliga och konstnärliga men det är nog bara Jonte och Oliver som har det där inneboende behovet av att skapa, som helt enkelt inte kan låta bli! Skulle de bo på en öde ö så skulle de ändå hitta på sätt att rita, snickra, måla och pyssla.
Oliver behövde en mask till en lek med de rätta detaljerna för kanoner, skjuthål, knappar för att utlösa hemliga bomber och sånt. Ja, då ritade han en sådan och så klippte han ut den med sin trubbiga barnsax. Det är knappt så en vuxen kunde göra det bättre. Helt rätta proportioner och jag antar att även designen är exakt som den skulle. Jag är så IMPREGNERAD av dig min lille pojk :DDD



Här är han Gandalf från "Sagan om Ringen", med ett hemmagjort skägg av papper....


... och här är lillasyster kines ;) Barn med fantasi har aldrig varit en bristvara i detta hus :D



Denna bild är från i morse. Båda barnen är jätte- snoriga och den ena hostar hela kvällen fram till tolv på natten och den andra hela morgonen från halv fyra ungefär. Så det blir en stillsam dag inomhus idag. Vad passar väl bättre än läsa böcker då. Pettson är en stor-favorit här hemma sedan länge och nu har även Oliver upptäckt böckerna om den tokiga gubben med den talande katten. Kul med lite omväxling till Halvan- böckerna! Upptäckte här om dagen att jag lärt mig hela Halvan polisbil utantill!!! Behövde liksom inte titta på texten när jag läste den till Oliver, haha! Har man fyra pojkar så...